4.kolo T.J.Sokol Ovčáry-Nedomice - Spartak Příbram 3:1 /2:0/

31.08.2013 23:34

Brankář hostů zabránil debaklu

Ovčáry - Příbram 3:1 (2:0)

Branky: 29. Viskup, 43. Hašler, 78. Müller – 73. Ivaník

Ovčáry 31. 8. 2013. Zasloužené vítězství Ovčár viděli diváci v sobotním podvečeru na stadionu Stanislava Ondráka proti Spartaku Příbram ve 4. kole krajského přeboru Ondrášovka. Domácí fotbalisté o svém vítězství rozhodli už v prvním poločase brankami Viskupa a Hašlera. Hosté ve druhém poločase ještě zdramatizovali poklidné utkání brankou Ivaníka, ale poslední slovo měl domácí střelec Müller, který zpečetil porážku hostů.

Domácí fotbalisté se od prvních minut zakousli do svého soupeře, který jen stěží odolával jejich nápaditým akcím. Zvláště po levé straně hrozilo hostující obraně největší nebezpečí.  Zvláště domácí útočník Hašler těžil z rychlých výpadů Maršnera. Jenže jeho střely výborně pochytával gólman Poplštein, který byl bezesporu ve spartakovském celku jasnou jedničkou. Spartakovci se dostali na dostřel domácí branky až ve 24. minutě, ale Dražanova střela byla hodně nepřesná. Domácí se dočkali branky až v závěru první půlhodinky. Po faulu na Hašlera poslal z trestného kopu Studený nadýchaný centr na Viskupa. Jeho přesnou hlavičku ještě Poplštein  stačil vyrazit pouze před sebe, ale nikdo z hostů se nenašel, aby odkopl balón do bezpečí, a tak měl Viskup snadný úkol dopravit míč do sítě, 1:0. Domácí i nadále pokračovali v útočných choutkách a Mihalíkovu gólovou střelu zastavila tyč. Těsně před půlí Maršner našel v pokutovém území Hašlera, který využil zaváhání svého strážce ke vstřelení druhého gólu.

Po přestávce domácí přesvědčovali svého soupeře o svých nesporných kvalitách. Hostující obrana nestíhala pokrýt hbité útočné hráče Ovčár a nebýt výborného Poplšteina v brance hostů mohlo skóre dále narůstat. Jeho zákroky proti střelám Müllera, Hašlera a Mihalíka byly opravdu excelentní. V začátku  poslední  půlhodinky  si domácí vybrali slabší chvilku a Spartakovci začali zlobit. To v 60. minutě Suchý prověřil bombou gólmana Straku, který vyrazil na rohový kop. Vzápětí po centru Dražana skončil míč u Janů, který střílel těsně vedle.  A do třetice v 63. minutě skončila Ivaníkova hlavička na břevně. To bylo pro domácí velké varování . A když v  70. minutě Hašler nepřekonal z blízkosti hlavou Poplšteina přišel zákonitě trest. Po Matějkově průniku se nejlépe orientoval ve vápně Ivaník a se štěstím snížil na 2:1. V těchto fázích zápasu se zdálo, že se domácí začali strachovat o výsledek, ale v 78. minutě Hašler našel před brankou Müllera, který nekompromisní střelou povýšil skóre na konečných 3:1. Závěr utkání si domácí už pohlídali a svého soupeře k ničemu už nepřipustili.  Výhra domácího celku byla zasloužená a fotbalisté Spartaku, až na pár minut, na zkušené fotbalisty Ovčár nestačili.

Rozhodčí: Hůla – Košťálek,  Kotlár. Delegát Netahlík. Žluté karty:  Studený, Voljanskij, Ondrák - Dražan, Nádherný, Ivaník.

T.J. Sokol Ovčáry-Nedomice: Straka – Baloun (81. Kudela), Ondrák, Studený, Viskup - Pechar (63. Matějček), Mihalík, Mižič (72. Voljanskij), Maršner (89. Rubeš) - Müller (87. Šmajda), Hašler.

Spartak Příbram: Poplštein - Štolba, Nádherný, Janů, Suchý - Matějka, Pravda (57. Štochl), Šutek (83. Sláma), Lagron (46. Lantora) - Dražan, Ivaník. Trenér Nepivoda Miloš.