2.kolo Ovčáry - Jíloviště 1:1 (1:1)

17.08.2013 18:45

Ovčárská mašina na nováčka nenašla recept

Ovčáry - Jíloviště 1:1 (1:1)                                                          Diváků 180

Branky: 20 Müller – 17. Pecháček 

 Ovčáry. Hned v prvním domácím zápase sezony ovčárští fotbalisté ztratili body. Přestože měli nad nováčkem krajského přeboru z Jíloviště po celé utkání herní převahu, nedokázali překonat pozorně bránící hosty, kteří tak za výrazné podpory svých fanoušků udrželi nerozhodný výsledek až do konce utkání. Domácí favorit sice bleskově smazal jednogólovou ztrátu, pak už ale na obranu nováčka nevyzrál. S výsledkem byli pochopitelně spokojenější svěřenci hrajícího trenéra hostí Jiřího Bezpalce (dříve mimo jiné i Neratovice), kteří dokázali obrat o body po Libiši i dalšího favorita.

Oba kluby mají ve své historii ledacos společného a v zápase tomu nebylo jinak. V základní sestavě nastoupili v obraně hrající trenéři, kteří sestavy z prvního kola takřka nezměnili. Úvod utkání vyzněl lépe pro hosty, kteří se prezentovali nepříjemnou střelou z dálky a Straka musel na zem. Poté předvedli domácí několik rychlých akcí, ze kterých Müller a vzápětí Maršner nedokázali překonat pozorně chytajícího Vahalu. V 17. minutě přišla chvilková nepozornost v obraně domácích a po centru Balcara zcela nekrytý Pecháček hlavou poslal hosty do vedení – 0:1. Domácí odpověděli vzápětí. Nejprve Maršner z trestného kopu trefil břevno a z další akce již bylo vyrovnáno. Hlavičku Viskupa stačil Vahala jen vyrazit a Müller dorazil míč do sítě. Po obdržené brance se hosté ještě více stáhli do obrany a přitvrdili v obranných zákrocích. Hra ztratila na plynulosti a byla často přerušovaná pro nedovolené zákroky. Znepříjemňování pohody domácí obrany se tak jal především nejlepší střelec loňské I. A třídy Bassem Hannachi, jenže bez střeleckého zakončení. Domácí hrozili prakticky jen po levé straně Maršnerem a z jeho centrů těžili Müller nebo Hašler. Škoda, že prudká hlavička Hašlera jen olízla břevno Vahalovy branky. První půle tak skončila za nerozhodného stavu. 

Do druhého poločasu vystřídal nevýrazného Šmajda mladíček z Mladé Boleslavi Jan Mižič. Ovčárští trpělivě dobývali Vahalovu branku, jenže střelecké štěstí se k domácím obrátilo zády. Střely domácích hráčů po pěkných akcích skončily v náručí Vahaly, na tyči nebo byly sraženy hostující obranou. V 60. minutě to byl Maršner, kterému na poslední chvíli odskočil míč od nohy a vzápětí Viskup z blízka minul branku. Pak se několikrát představil Mižič a jeho střelu z 63. minuty zachytil Vahala s velkou námahou. V závěrečné čtvrthodince se oba soupeři snažili strhnout vítězství na svoji stranu. Hosté po dvou akcích sice dvakrát ohrozili brankáře Straku střelami z dálky, ale ten byl vždy připraven. Na druhé straně to měl Vahala daleko těžší. Při střelách Pechara a Mižiče se jen bezmocně díval na míč, který skončil těsně vedle. Rovněž akce Kudely byla gólová. V nastaveném čase zcela osamocený Voljanskij v malém vápně poslal hlavou míč těsně vedle šibenice. Ze zisku bodu se radovali více hosté i s jejich příznivci. Přesto diváci vyprovodili obě mužstva do kabin s potleskem za předvedenou hru.  

Rozhodčí: Asník, Fejfar, Šefara. Delegát Helebrant. ŽK: Studený – Krištůfek, Obermajer, Pecháček. 

Sokol Ovčáry-Nedomice: Straka - Pechar, Ondrák, Studený, Viskup – Šmajda (46' Mižič), Mihalík, Baloun (75' Kudela), Maršner - Hašler, Müller, (82' Voljanskij). 

Jíloviště: Vahala - Krištůfek, Bezpalec, Černý, Štáfek - Obermajer, (89' Janoušek), Staněk, Pecháček, (75' Jiráň), Kočí (31' Adamča), Balcar (65' Lehovec) – Bassem Hannachi. Trenér Bezpalec Jiří.

 

 

 

Ohlasy po utkání:

 

Jan Studený (trenér Ovčár): „Proti minulému utkání ve Strašecí jsme nehráli tak aktivně. Soupeř dobře bránil, byl na nás velmi dobře připravený, nenechával nám tolik prostoru a jen těžko jsme se dostávali do naší hry. Remíza je asi spravedlivá, protože jsme si vytvořili více příležitostí, mohli jsme i klidně prohrát. V závěru Voljanskij strhnout hlavou tři body na naši stranu, ale míč netrefil tak, jak si představoval. Ze ztráty bodů si hlavu neděláme. Před námi je ještě hodně utkání a čas ukáže jak jsme na tom“.

 

Klubový web Jíloviště: „V historii mistrovských utkání proti nám ještě nestál silnější soupeř, Ovčáry právem patří k favoritovi soutěže, což prokázaly svým výkonem. Domácí určitě byli o něco lepší, ale naši kluci, hnaní dvanáctým hráčem v podobě nejlepších fanoušků v kraji, za svůj výkon zaslouží uznání a respekt“.

 

(dk, lk)