3. kolo FK Čáslav B - T.J. Sokol Ovčáry-Nedomice 0:1 /0:0/

26.08.2013 11:38

Voljanskij v Čáslavi v roli žolíka z lavičky

Čáslav B – Ovčáry 0:1 (0:0)                     

Branka: 76. Voljanskij.

Čáslav 25.8.2013 – Fotbalisté Ovčár ve třetím kole krajského přeboru vydřeli vítězství nad mladíky čáslavské juniorky brankou Voljanského v poslední čtvrthodině bojovného utkání. Přestože svého soupeře přehrávali fotbalovostí, dokázali využít z minimálně deseti brankových příležitosti jedinou. Autorem vítězné branky byl střídající Voljanskij, který po šesti minutách pobytu na hřišti hlavou překonal dobře chytajícího Tomáše Výborného v brance domácích.

        Ovčárští nastoupili do utkání bez svého kapitána Ondráka, kterého musel zastoupit ve stoperské dvojici Miroslav Baloun. Domácí nastoupili s řádným respektem k fotbalově zkušenějšímu soupeři. Skóre utkání se mohlo měnit již po třech minutách. Nadýchaný centr Hašlera ovšem Maršner hlavou z bezprostřední blízkosti umístil těsně vedle brány domácích. V dalším protiútoku si tito hráči role vyměnili a Hašler, ač nedovoleně atakovaný obráncem, poslal míč rovněž vedle Výborného branky. Domácí se v první půli soustředili na defenzívu a do vážnějších šancí se prakticky nedostali. Na druhé straně promarnil dobrou příležitost Müller, jehož nebezpečnou střelu stačil zablokovat obránce Dudla. Osm minut před přestávkou pak Baloun orazítkoval břevno domácí brány.

        Druhá půle byla na zajímavé momenty pestřejší. V dresu hostů se na hřišti objevil Milan Matějček, který vystřídal nevýrazného Šmajdu. Jeho nebezpečné výpady po pravé straně dělaly domácí obraně velké starosti. V padesáté minutě se vyznamenal proti střele Mížiče domácí brankář T. Výborný, který si zákrok zopakoval vzápětí při střele Müllera. A do třetice tentýž hráč po centru Matějčka netrefil hlavou opuštěnou branku. Na druhé straně Králův trestný kop z ideální pozice před velkým vápnem zneškodnil gólman Straka. O chvíli později pak Vajgl kolmicí vyslal do šance Mlynku, jeho střelu ale Straka vyrazil. To bylo ze strany domácích vše a hosté se nadechli k závěrečnému náporu. Po hodině hry se před velkým vápnem opřel do míče Baloun a brankář Výborný měl co dělat, aby jeho střelu zachytil. Domácímu brankáři přálo fotbalové štěstí i v 65. minutě, kdy Hašlerova prudká střela rozezvonila břevno domácí brány. Bylo otázkou času, kdy se hostům podaří alespoň jednu ze šancí proměnit. Rozhodující okamžik zápasu nastal čtvrt hodiny před koncem. Mížičův centr z přímého kopu si našel hlavu osamoceného Voljanského, který zajistil hostům tři body – 0:1. V závěrečných minutách hosté zkušeně udrželi míč na svých kopačkách a nedovolili domácím vytvořit si šanci na vyrovnání.

Rozhodčí: Richtár – Malý, Žáková. Delegát Zvonič. Žluté karty: Král – Mížič. Diváků 70.

 

Ovčáry: Straka – Pechar (70. Voljanskij), Baloun, Studený, Viskup – Hašler, Mížič, Mihalík, Maršner – Šmajda (46. Matějček), Müller (88. Kudela). Trenér Miroslav Sankot.

Čáslav B: T. Výborný – Růžička, Dudla, M. Výborný I, Kutil – Vajgl – Zoufalý (86. Málek), Král (70. Janoušek), Pipek, Vrána (79. Zikmunda) – Mlynka. Trenér Miroslav Paták.

 

Očima trenérů:

Jan Studený (hrající trenér Ovčár): „Dnešní vítězství jsme doslova vydřeli. Škoda neproměněných příležitostí z první půle, zápas mohl vypadat úplně jinak. Juniorka vycítila ve druhé půli šanci na dobrý výsledek a tomu odpovídala i jejich bojovnost. Napomohlo tomu i naše neproměňování šancí. Střídání nám tentokrát přineslo štěstí. V posledním domácím zápase s Jílovištěm nedokázal Voljanskij zápas rozhodnout, ale dnes už svůj střelecký čich potvrdil vítěznou brankou.“

Miroslav Paták (trenér čáslavské juniorky): „Narazili jsme na kvalitního soupeře. Dneska nemůžu klukům nic vytknout, bojovali. V začátku jsme ale byli moc ustrašení, soupeř nás kvalitou přehrával. Kdyby proměnil šance, tak by zápas byl rozhodnutý asi dříve. Musím uznat, že hosté byli lepší. Ve druhém poločase jsme nějaké náznaky šancí měli, něco mohlo skončit při štěstíčku v brance. Myslím si ale, že jsme spravedlivě prohráli.“