5.kolo TJ Sokol Libiš - T.J. Sokol Ovčáry-Nedomice 1:1 /0:1/

07.09.2013 23:34

Jeden gól v "ostrém" derby na výhru nestačil

LIBIŠ – OVČÁRY 1:1 (0:1)                                                                                         Diváků 210

Branky: 60. Matoušek – 12. Maršner.

7.9.2013 Libiš - Fotbalisté Ovčár zůstávají v krajském přeboru neporažení také po sobotním derby v Libiši. S remízou (1:1) ovšem byli v bojovném utkání bez výraznějšího počtu šancí daleko více spokojenější domácí, pro které je to v pěti odehraných kolech už třetí nerozhodný výsledek.

Úvod zápasu naznačil, že Ovčárští budou pro domácí tvrdým oříškem.  Ti svému soupeři příliš nepůjčovali míč a velmi brzy se dostavila také vedoucí branka. Hašler pronikl po pravé straně do pokutového území Libiše a křížný centr proměnil Aleš Maršner v úvodní gól. Nejtěsnější vedení ale jako by s přibývajícím časem Ovčárské stále více uspokojovalo a jejich útoky postupně ztrácely na nebezpečnosti. A když po půlhodině hry musel pro zranění ze hřiště stoper Studený, hra se začala kouskovat a ztratila na plynulosti. Domácí hrozili jen ze standardních situací, ale jediná střela mimo branku svědčí o jejich prachbídné útočné aktivitě. V závěru poločasu se hra opět oživila a Ovčárští vstřelili Müllerem zcela regulérní gól, který ale neplatil kvůli údajnému faulu. V nastaveném čase nebezpečně vystřelil Mižič, ale Kratochvíl v brance domácích byl na místě.

Druhý gólový moment derby přišel až po změně stran, ale do naší sítě. Domácí totiž hru více vyrovnali a Radek Matoušek dokázal po hodině hry tváří v tvář brankáři Strakovi potrestat jedno z ojedinělých okének v ovčárské obraně. Nutno podotknout, že hostující útočník se k míči dopracoval v osajdové pozici. Vyrovnávací branka domácí vyprovokovala jen k větší agresivitě.  Ve zbylém čase se více než dvě stovky diváků dočkaly místo rozdílového gólu už jen řady tvrdých střetů a žlutých karet.

Rozhodčí: Benák. ŽK: Matoušek, Kabyl, Škoda, Těmín – Studený, Müller, Viskup, Baloun, Voljanskij.

Ovčáry: Straka – Baloun, Studený (29. Kudela, 89. Šmajda), Ondrák, Viskup – Pechar, Mihalík (78. Voljanskij), Mižič, Maršner – Hašler, Müller.

Libiš: Kratochvíl – Kabyl, Trojan, Janík, Čadek – Škoda, Řepka (56. Jirák), Baratynskyy, Těmín - Hrdý, Matoušek (81. Frýda).