1.kolo Nové Strašecí – Ovčáry 1:6 (0:2)

10.08.2013 23:00

 

Šestibrankový příděl na úvod 

Nové Strašecí – Ovčáry 1:6 (0:2)                                            Diváků 80

Branky: 62. Ducár – 45. a 55. Müller, 82. a 88. Pechar, 16. Maršner, 52. Hašler.    

 Nové Strašecí – Ovčáry vykročily za obhajobou přeborového stříbra šestibrankovou kanonádou na hřišti ex-divizního Nového Strašecí. Pokud měli v Ovčárech obavy, jak jim to v nové sezoně bude střílet bez jednoho z tradičních kanonýrů Hyky, tak v Novém Strašecím se ukázaly jako zcela liché. Zkušený hostující tým zápas bez problémů ovládl a už zkraje druhého poločasu nebylo o jeho vítězství pochyb. 

 

Novostrašečtí fotbalisté vstoupili do utkání bez bázně a již v 5. minutě dal o sobě vědět domácí Ducár. Hráč, kterému krajská disciplinární komise povolila start, přestože měl být po surovém napadení rozhodčího ještě více než rok bez mistrovského utkání. A právě on poslal z levé strany na Straku projektil, který se od břevna odrazil zpět do hřiště. K odraženému míči měli jeho spoluhráči daleko a hosté si viditelně oddechli. Varování přišlo včas a od té chvíle byli hosté daleko aktivnější a odpověď na sebe nedala dlouho čekat. Po rohovém kopu Studeného vystřelil Mihalík jen do skrumáže domácích hráčů a brankář Kot tak nemusel zasahovat. Útoky vedené Maršnerem po levé straně byli nebezpečné a z jeho centrů těžili Müller nebo Šmajda, leč nepřesně. Vzápětí domácí Mrázek pěknou střelou vystrašil Straku, která skončila jen těsně nad břevnem.  Po čtvrthodině hry se stav poprvé změnil. Tečovaná střela Maršnera totiž skončila za zády překvapeného Kota a hosté šli do vedení 0:1. Domácí se do konce poločasu jen bránili, ale když se k míči dostal Ducár, znamenalo to pro hosty vždy nebezpečí. V závěru poločasu, kdy hlavní rozhodčí se chystal ukončit první půli poslal Ondrák přesný pas na Müllera a na jeho střelu ke vzdálenější tyči byl Kut krátký - 0:2.   Branka do šatny nevěštila pro domácí nic pozitivního.

A to se potvrdilo krátce po zahájení druhého dějství. Už po třech minutách se hosté zásluhou Hašlera radovali potřetí. Za chvilku už to bylo 0:4. To si domácí dávali ve svém pokutovém území přednost tak dlouho, až prostě do míče kopl všudypřítomný Müller. Když už to vypadalo na pořádný gólový příděl, dal o sobě vědět Jan Ducár. Po chybě Straky se dostal k odraženému míči a pohotově zakončil a snížil na rozdíl tří branek 1:4. Jenže od domácích to byla jen labutí píseň. Hosté postupně přidali další dvě branky po „žákovských“ chybách krajních obránců. Jejich autorem byl Radek Pechar, který si na Kuta dovolil i kličku a pod jeho tělem poslal míč do sítě a vzápětí nechytatelnou bombou nedal domácímu brankáři žádnou šanci. Touto brankou podtrhl úděl domácích na konečných 1:6. 

Rozhodčí: Čermoch, Bartůšek a Kaucký. ŽK: Janoušek – Hašler.

Sestavy: 

Ovčáry: Straka – Pechar (85. Rubeš), Ondrák, Studený, Viskup – Šmajda (79. Fabián), Baloun, Mihalík, Maršner – Müller, Hašler. 

N. Strašecí: Kut – Janoušek (74. Janovský) Mrázek, Duchoň, Pejša – Zázvorka, Kapek, Mžourek, Vašák – Ducár. 

 

Řekli po utkání: 

Radim Suchánek (trenér N. Strašecí): „Soupeř byl jednoznačně lepší a v soutěži bude mířit na vysoké pozice, ne-li na ty největší. V pětačtyřicáté minutě jsme dostali na 0:2 a hned v úvodu druhého poločasu jsme dostali třetí branku. Tyto tři góly byly naprosto zbytečné.